Radionice pjevanja za odrasle sa Bunom Juretić

 Oduvijek ste željeli otkriti svoj pjevački glas i želite raditi na sebi? Za Vas smo pripremili nekoliko edukativnih radionica pjevanja kroz koje ćete naučiti pravilno producirati i kontrolirati svoj glas.

Teme koje radionice pokrivaju uz pjevanje pred ostalim sudionicima su sljedeće:

-        Razvijanje pjevačkog glasa i anatomija glasnica

-        Vježbe disanja i pravilan zapjev

-        Ispitivanje raspona glasa na klavijaturama

-        Rezoniranje glasa

-        Uloga dikcije pri pjevanju

-        Otkrivanje srednjeg registra, prsnog registra i registra glave

-        Rad na dobroj tehnici

-        Tehnički dobri pjevači zabavne glazbe

-        Pjevanje pred publikom i razbijanje treme

Pjevanje zahtijeva od nas angažman cijeloga tijela. Naučite kako Vaše tijelo reagira, koja vam vokalna laga najviše odgovara i osjećajte se ugodno pjevajući s nama.

Cijena radionica: 480 kn/8 školskih sati unutar 4 tjedna

Za sve informacije nas kontaktirajte putem maila bunajuretic@gmail.com ili na mobitel 0915709737.

Kratki životopis voditeljice radionica:

 

Buna Bernarda Juretić rođena je 1989. godine u Zagrebu. Svoje glazbeno obrazovanje počela je 1998. u Glazbenoj galeriji svirajući gitaru pod vodstvom profesora Brune Crnečkog. Na njegov poticaj i nakon nekoliko pjevačkih nastupa uz pratnju gitare, počinje se zanimati za solo pjevanje. Prvo 2004. počinje kod profesorice Andreje Petrić pohađati satove solo pjevanja i upravo ju ona priprema za srednju glazbenu školu. 2005. upisuje solo pjevanje u školi Pavao Markovac u klasi mr. art. Nataše Šurine i tamo provodi sljedeće četiri godine, radeći na opernoj tehnici i pohađajući razne pjevačke seminare. Osim što ima iskustva u glazbi, Buna je profesorica stranih jezika i lingvist. Magistrirala je 2018. na Filozofskom fakultetu u Zagrebu završivši dvopredmetni studij poredbene lingvistike i skandinavistike (švedski jezik). Osim toga, ima deset godina iskustva u glazbenom novinarstvu. Pisala je za portal Venia Mag, a trenutno piše za portal Treći svijet. Najviše voli, osim opere, rock i heavy metal glazbu i intervjuirala je mnoge bendove iz svijeta metala te pisala recenzije albuma i izvještaje. Hobiji su joj čitanje, kuhanje, učenje novih stranih jezika, izrada nakita i proučavanje aromaterapije.

Tematika radionica škole pjevanja:

RADIONICA:

PRIPREMA ZA PJEVANJE I OTKRIVANJE GLASA

Pripremamo se za pjevanje, fokusiramo se na to kako pronalazimo ton. Otkrivamo koliko je tjelesno držanje važno za pravilno pjevanje. Tumačimo kako razvijamo pjevački glas. Moramo osvijestiti da je za ljepotu tona i pravilno izvođenje bitno korištenje cijelog tijela. Fokus je u udisaju i u pravilnom držanju. Učimo ukratko o anatomiji grkljana i glasnica. Kroz lagane vježbe osvješćujemo kako glasnice rade i što se događa prilikom formiranja i produkcije tona. Postoje sljedeći tipovi glasova: ženski su sopran, mezzosopran i alt, a muški tenor, bariton i bas. Postoje i potpodjele unutar tih tipova. Na klavijaturama ispitujemo kojem glasu pripadamo i koji nam je raspon.

 

RADIONICA:

VJEŽBE DISANJA I PRAVILAN ZAPJEV

Tumačimo zašto je bitno pravilno udahnuti i izdisati prilikom pjevanja. Otkrivamo zašto nam je dijafragma toliko bitna i kako izvodimo ton koji mora imati oslonac na dahu. Bitno je frazu otpjevati u jednom dahu pa se stoga posvećujemo jednostavnijim vježbama disanja i ispjevavanja kraćih fraza. Pomoću vježbi otkrivamo vlastitu izdržljivost i pravilnost udaha. Krećemo i s kraćim vježbama upjevavanja kako bismo ispitali vlastite dosege glede izvođenja pravilnog tona na dahu.

 

RADIONICA:

REZONIRANJE GLASA I ARTIKULACIJA

Osvješćujemo ulogu rezonantnog prostora dok pjevamo. Uz lagane vježbe učimo pravilno artikulirati glasove i izvodimo jednostavnije vježbe koje se odnose na artikulaciju glasova i dikciju.

 

RADIONICA:

PODEŠAVANJE GLASA

Kreiramo vlastiti ton, učimo zašto je potrebno opustiti vilicu i pozicionirati ton prema van. Učimo i koja je uloga mekog nepca i spuštenog larinksa. Vrlo je važno zategnuti meko nepce u pjevanju pa radimo i na tom aspektu. Uz lagane vježbe pomoću klavijatura podešavamo glas i vježbamo i uz jednostavnije materijale iz popularne glazbe.

 

RADIONICA

SREDNJI REGISTAR, PRSNI REGISTAR I REGISTAR GLAVE

Učimo razlikovati srednji, prsni i registar glave. Naučit ćemo što znači tzv. pjevanje u masku. Također istražujemo što je belting i koji su dobri pjevači koji se služe beltingom. Također govorimo i o kopf tonu, odnosno registru glave. Dotaknut ćemo se i problematike najvišeg registra zvižduka, odnosno whistle registra.  Radit ćemo na vježbama i na prijelazima između navedenih tipova glasova. Također ćemo prolaziti kroz materijale iz popularne glazbe koji obuhvaćaju te registre.

 

RADIONICA

TRENING PJEVANJA

Učimo vladati svojim glasom i ustanovljujemo koji nam tip glazbe najviše odgovara. Jesmo li pop, country, rock, klasični (operni) ili pak heavy metal pjevač i o čemu to ovisi? Glas se mijenja i s obzirom na dob i ne smijemo zaboraviti da moramo slijediti zdrav način života da bismo bili dobar pjevač. Odgovarat ćemo na pitanje koje su to smjernice koje moram slijediti da budem solidan pjevač? Pjevat ćemo moderne pop i rock materijale.

 

RADIONICA:

PJEVAČI S DOBROM TEHNIKOM I MATERIJALI IZ POPULARNE GLAZBE 

Spomenut ćemo nekoliko imena iz svijeta popularne glazbe koja su tehnički odlični pjevači. Otpjevat ćemo nekoliko pjesama i odrediti koji su to čimbenici koji određuju dobar glas performera.

 

RADIONICA:

PJEVANJE PRED PUBLIKOM I RAZBIJANJE TREME

Kako da se oslobodim straha pred publikom i kako da se pokažem u što boljem svjetlu kao pjevač, neka su od pitanja koja muče mnoge pjevače koji se žele profesionalno ili poluprofesionalno baviti pjevanjem. Bilo da idete na audiciju za Supertalenta, Voicea ili želite ići na audiciju za zbor ili kao solo pjevač, na ovoj Vam radionici možemo pomoći da razbijete tremu i sa sigurnošću u svoj glas i u svoju tehniku stanete pred publiku.

  • Facebook
  • YouTube